Förre Luleåstjärnans nya karriär

Rozzell har gjort sitt val.

Basket 14 juni 2021 19:02

I dag samlar Bloggen ihop lite spelarnytt från två helt olika håll. Vi börjar med mästarklubben Luleå Basket som skriver fast ännu en spelare från vårens guldlag. Det handlar om försvarsspecialisten Felicia Camara-Ponturo som väljer att stanna kvar och ge Luleå Basket trygghet på bakplan som backup-guard. Inga konstigheter där.


Nu vänder vi blicken mot USA och där kan vi konstatera att en av de mest inflytelsesrika och bästa spelarnas i BC Luleås historia har gjort sin sista basketmatch. Nu är det klart att klubbens förre stjärnguard Brandon Rozzell blir coach på sitt gamla college Virginia Commonwealth University i Richmond.


32-åringen spelade tre säsonger i Luleå vilket gav SM-guld 2017, silver 2018 och en avbruten coronasäsong 2019/2020 där BC Luleå vann svenska cupen och låg tvåa i grundserietabellen bara några veckor innan slutspelet skulle börja.


Under sina år i BC snittade Rozzell 18 poäng, 4.5 assist och 3.6 returer. Men framför allt var han en av de mest spektakulära matchvinnarna i klubbens historia.

Ämnen du kan följa