En perfekt ersättare

Förre stjärnan skulle passa perfekt.

Basket2020-07-07 18:12

I går, måndag, kom det definitiva beskedet: Stjärnan Brandon Rozzell lämnar BC Luleå efter tre säsonger, ett SM-guld, ett silver och en succéartad MVP-säsong. Den 31-årige stjärnan lämnar givetvis ett stort hål i laguppställningen men ger samtidigt de sportsligt ansvariga en chans att tänka lite nytt när det gäller att ersätta Rozzell och bygga en vinnande trupp.

Med Adam Rönnqvist, Jonathan Arvidsson och med stor sannolikhet Daniel Hansson på guardpositionerna kan en väg att gå vara att hitta en större men bolltrygg komboguard på position två. Och i Bloggens värld finns det en spelare som fyller en sådan kravspecifikation mer än väl: Earvin Morris.

Säsongen 2018/2019 kom den 26-årige amerikanen till Luleå mitt i vintern, snittade 15 poäng och 5 returer innan en handskada satte stopp för allt spel. Den senaste säsongen var han finska topplaget Katajas tydlige stjärna innan spelet avbröts på grund av coronapandemin.

I min värld skulle Morris vara en perfekt spelare att få in. Han är bekant med Luleå, har redan koll på tränaren Peter Öqvists system som han passar mycket väl in i. Och inte minst: Morris 195 centimeter skulle tillföra längd på bakplan. Det skadar sannerligen inte.