Beskedet från basketförbundet

"Det har varit ett önskemål"

Basket2020-06-10 17:53

Dagens stora lilla nyhet från basketsverige kommer från Svenska basketbollförbundet som levererade ett rakt besked inför kommande ligasäsong både på herr- och damssidan.

Beslutet som tagits är att inga klubbar kommer att åka ur SBL herr och SBL dam säsongen 2020/21. Bakgrunden är coronapandemin som gör läget extra osäkert på alla möjliga sätt.

"Det har varit ett önskemål från båda serieföreningar att inga lag ska kunna flyttas ned nästa år. Motivet är såklart att underlätta för lagen att inte behöva ta kortsiktiga kostnader för att rädda sig kvar", säger Olle Lundén, tävlingsansvarig på Svenska Basketbollförbundet i ett pressmeddelande.

Beslutet betyder också att säsongen 2021/2022 kan spelas med upp till tolv lag i SBL herr och 14 lag i SBL dam. Det eftersom lag från superettan herr respektive basketettan dam fortfarande ska ha möjligheten att kvalificera sig för spel i de högsta serierna.

Beslut togs också att basketförbundet inte kommer att tillämpa regeln om minst 50 procent hemmafostrade spelare om ett lag åker med endast åtta spelare till bortamatch.

Läs mer om