BC Luleås värvarbomb

Förre NBA-spelaren klar för spel.

Touré Murry NBA-mundering.

Touré Murry NBA-mundering.

Foto: hhhhh

Basket2020-09-06 11:03

Ja, jäklar vad lång den här silly season-sommaren varit och jäklar vad alla som intresserar sig för BC Luleås förehavanden har fått vänta på att något kittlande ska hända.

Men efter landslagsstjärnan Alexander Lindqvist nej för någon vecka sedan ökades nu tempen ganska rejält. Natten mot söndagen skrev BC Luleå kontrakt med den NBA-meriterade guarden Touré Murry, 31 år och 196 centimeter.

Ni som hängt med Bloggen under alla år vet att jag försöker ligga lågt med superlativer kring USA-värvningar innan vi sett spelaren i fråga lira boll i Sverige. Men utan att ta i för mycket ser det här värvardraget ut att på pappret vara mycket spännande.

Murry har en gedigen colllegekarriär bakom sig på Wichita State och spelade säsongen 2013/2014 50 matcher med NBA-laget New York Knicks. Han gjort bra siffror i farmarligan G-leaugue samt under flera år, spelat i högstaligorna i Turkiet, Tyskland, Israel, Bosnien och Grekland. 

Säsongen 2017/18 snittade amerikanen 16 poäng samt 4 returer i den italienska andraligan med Piacenza.

Det finns med andra ord förutsättningar för något bra.

Men visst finns det saker som skaver och det är förstås Touré Murrys senaste säsong i portugisiska Benfica. Efter att han snittat 30 minuter och 15 poäng i Champions league tappade veteranen rejält i speltid och lämnade klubben i januari. Det är en skönhetsfläck som kan berätta något. Eller lika gärna inte betyda ett skvatt.

Tränaren Peter Öqvist är dock inte bekymrad över Murrys sejour i Benfica.

”Offensivt söker han efter en lite annorlunda roll än vad han hade i Benfica i fjol där han fick organisera spelet mer. Dels så spelar vi annorlunda än dem med ett anfallsspel där det går lite kvickare. Dels så har vi också Adam Rönnqvist, Jonte Arvidsson och Danne Hansson på ett-tvåpositionen. Det gör att Toure’ blir perfekt i sin mer naturliga roll som två-trea”, säger han i ett pressmeddelande.