Avslöjar: Nya planen för ligastarten

Här är de heta datumen

Basket2020-06-01 13:32

I fredags hade SBL herr ett möte för att staka ut vägen inför kommande säsong och där togs det några skarpa beslut som kan vara bra att ha med sig.

För det första: Det finns två planer för när säsongen ska starta.

I dagsläget handlar det om 20 oktober eller 30 oktober, alltså tre-fyra veckor senare än normalt. Vilket som blir startdatum beror bland annat på hur många lag SBL herr kommer bestå av. I dagsläget är det nio sedan Djurgården valt att dra sig ur. 

”Planen är att lagen ska möta varandra fyra gånger. Men allt handlar förstås om hur coronapandemin utvecklar sig. Blir det inte bättre kan vi tvingas att tänka om”, säger BC Luleå klubbdirektör Lars Mosesson.

En nyhet när det gäller antal lag är att superettaklubben Fryshuset kan komma in i ligavärmen. Klubben har visat intresse och funderar just nu på om den har muskler för en ligasatsning.  Om Fryshuset skulle tacka ja är det något Lars Mosesson välkomnar.

”Absolut. Ligan behöver ett lag i Stockholm och det ligger rätt i tiden. Fryshuset har också en bra arena som håller ligaklass”, säger han.

När det gäller BC Luleås satsning inför kommande säsong är Lars Mosesson optimistisk.

”De sponsorer jag haft kontakt med hittills vill fortsatt vara med även om jag har stor respekt för det som händer just nu. Jag tycker det känns bra. Men visst kommer även vi att tvingas skära i lönebudgeten men jag vill inte prata om siffror just nu.”

//Lindvall