Avslöjar: BC Luleå-spelaren planerar lägga av

"Jag har varit splittrad ."

Basket2020-05-24 21:32

Här dagens stora nyhet från BC Luleå:  Forwarden Anton Kobylak-Berglund funderar på att lägga ned sin basketsatsning - bara 24 år gammal.

"Det är 70/30 att jag lägger av", säger han till Bloggen.

Bakgrunden till den 199 centimeter långe forwardens drastiska funderingar är hans ingenjörsstudier på Luleå tekniska universitet som är mycket omfattande och krävande. De senaste tre åren har Kobylak-Berglund satsat fullt ut på både basket och sitt heltidspluggande - något som kostat.

"Jag har varit splittrad och inte känt att jag kan göra något fullt ut", säger han.

Kobylak-Berglund har sedan säsongen slutade fört diskussioner med klubbdirektören Lars Mosesson för att hitta en lösning och under juni månad ska han ta ett definitivt beslut.

"Efter säsongen hade jag bestämt mig att lägga av. Så var det. Jag har funderat länge på det här och är ingen person som tar snabba och ogenomtänkta beslut. Nu är jag inte helt hundra längre och Lasse har gett mig tid att fundera lite till", säger Hökenprodukten som har två år kvar av sina studier i maskinteknik.

Den senaste säsongen växte Anton Kobylak-Berglund för varje match som gick och under den andra halvan av säsongen var han en mycket viktig rotationsspelare i BC Luleå. 

Över 29 matcher snittade han 5.6 poäng och ett 41-procentigt trepoängsskytte.

"Det är väl just det som skulle kännas lite sådär. Jag fick tillbaka självförtroendet under den senare delen av säsongen och det hade varit kul att fortsätta bygga på det den kommande säsongen."

//Lindvall