Aj, det här var en start som sved för BC Luleå

BC Luleå har lite jobb att göra innan ligan startar om en dryg vecka.

BC Luleå fick en tuff start på tävlingssäsongen.

BC Luleå fick en tuff start på tävlingssäsongen.

Foto: Petra Älvstrand

Basket2024-09-26 10:38

Svenska cupen bryr sig inte en enda vettig människa om och försäsong är försäsong. Så sägs det och så är det förstås. Alltför stora växlar ska sällan dras innan en ligasäsong har startat och det kan hända massor under en lång vinter.

Men det är klart: Att som BC Luleå en vecka innan SBL-premiären bli totalt kölhalat av ett Nässjö, som enligt min okulära bedömning har ett lite svagare lag än förra säsongen, svider givetvis en del.

Vad kunde vi då se under onsdagens svenska cupenmöte? Ett fåtal bra grejer och ännu fler dåliga från tränaren Håkan Larssons bygge.

Försvarsspelet, som borde sitta lite bättre säsong två för tränaren Håkan Larsson, var precis lika fladdrigt och ihåligt som under inledningen under av säsongen 23/24. Till och med ännu värre.

Nyckelspelaren och lagets största stjärna Gustav Hansson såg oerhört ensam ut på bakplan i rollen som skapande spelare. 

Importkvartetten blandade och gav. Som Bloggen tidigare skrivit ser store forwarden Brandon Johns Jr ut att vara ett fynd med sin fysik och snabbhet. Travis Henson kan absolut vara nyttig på sikt. 

Unge Davonte ”Ticket” Gaines fick däremot ett brutalt uppvaknande i sin första tävlingsmatch i Europa, måste lära sig massor och det snabbare än blixten. De´Monte Buckingshams insats är givetvis svårbedömd efter den struliga försäsongen och bara ett par lagträningar på drygt tre veckor i kroppen. Men Bloggens kravbild är den samma: Guarden måste bli en topp-tre-spelare i BC Luleå och visa att han kan stötta Gustav Hansson fullt ut när så krävs.

Men som sagt: Resan har bara börjat för BC Luleå. Ni som har minnet i behåll kommer säkert hur det såg ut under förra höstens första månader. Det var inte heller jättevackert.