Vad kommer avgöra stjärnans beslut?

Avgörandets stund är snart inne.

Maciej Lampe

Maciej Lampe

Foto: NSD

Blogg2021-08-17 22:34

Just nu handlar nästan allt snack i basketsverige om en enda person som stulit all uppmärksamhet: Stjärnan och svenskpolackan Maciej Lampe, 36. 

En av svensk baskets mest meriterade spelare någonsin - som spelat 18 år på den absoluta toppen - funderar just nu på sin basketframtid som overkligt nog kan finnas i Sverige och SBL.


Kommer den 211 centimeter långe powerforwarden under sitt nästan tre dagar långa besök i Västerbotten att falla för Umeås Bskts röda mattor, limousiner, helikoptrar och affärsmannen Oscar Stenbergs miljoner? Vem vet.
 

Räcker det för BC Luleå att visa upp sin, med SBL-mått mätt, stabila organisation och Sveriges bästa baskethall i form av Luleå energi arena. Kommer Lampe falla för basketstaden Luleå och det stora intresset som knappt finns någon annanstans i Sverige? Ingen aning.

Eller sitter Maciej Lampe också med ett kontraktsförslag från flera andra klubbar ute i den stora basketvärlden? Antagligen. Högst troligt.


Ingen kan förstås veta hur tankarna innerst inne går hos honom och vad som till sist, när allt ställs på sin spets, avgör hans beslut. Det vi vet är att Umeå Bskt på onsdag vid lunchtid kommer hålla en presskonferens där klubben och Maciej Lampe ska utveckla sina tankar om framtiden. Direkt efteråt åker stjärnan till Luleå för att visas runt i stan, träffa de ansvariga i BC Luleå, träna med laget och förstås göra en hel del annat.


Och sedan är det bara att vänta. Men antagligen vill inte BC Luleå dra det här i långbänk nu när säsongsstarten närmar sig med stormsteg och träningarna dragit i gång. Högst sju-tio dagar. Inte längre. 

Sedan måste klubben gå vidare och fortsätta med lagbygget som stått stilla sedan Lampe dök upp på scenen.