Två hantverksmässiga segrar

Dubbla vinster - som väntat.

Matilda Ekh.

Matilda Ekh.

Foto: SIMON ELIASSON

Blogg2021-02-09 21:24

Ingen kan väl påstå att Luleå Basket och BC Luleå bjussade på några större skönhetsupplevelser men det blev i alla fall två hantverksmässiga segrar mot Eos och Fryshuset under tisdagskvällen.


Om vi börjar med Luleå Basket så såg det länge mer än lovligt rostigt ut och det dröjde tre perioder innan laget kunde rinna ifrån. När det var som vingligast tog Ellen Nyström samt Matilda Ekh hand om affärerna och styrde upp segern, 90-72. Nyström fyllde statistikolumnerna med 20 poäng, 9 returer och 4 assist. Ekh assisterade med ännu vassare 27 poäng, 9 returer och 6 assist.


Lite intressant var det att se nya Maggie Lucas falla tillbaka efter flera starka matcher. Okej, hon drabbades av foulproblem men verkade obekväm och sköt svaga 2/10 från golvet. En tillfällighet? Antagligen. Men många motståndarcoacher lär försöka hitta något i Eos försvarsplan som gav USA-guarden huvudbry.


BC Luleås tränare Peter Öqvist testade en ny startuppställning mot Fryshuset och bänkade lite överraskande Adam Rönnqvist. Istället fick Jonathan Arvidsson chansen - en utmaning han tog och svarade för säsongens klart bästa match med 16 poäng, 10 returer, 2 assist och bara 1 turnover.  Det ska bli sjukt att se Arvidssons utveckling de närmaste åren och min gissning är att den Vråken-fostrade guarden kommer ägna många träningstimmar efter säsongen bakom trepoängslinjen. Skulle han få ordning på det - då jäklar...


Öqvists drag fick också Rönnqvist att prestera på en hög nivå med 20 poäng, 4 assist och 4 returer. I och för sig inget konstigt den här säsongen. BC Luleås guardduo var lagets klart bästa spelare tillsammans med Axel Nordström i 92-66-segern.


Något som bör glädja Luleåtränaren var returmatchen. Den har inte BC Luleå vunnit många gånger den här säsongen men mot ett hyfsat storväxt Fryshuset vanns den med 53-39.