Trögt och otajmat för BC Luleå

Platt fall direkt i första träningsmatchen.

Jonathan Arvidsson, BC Luleå.

Jonathan Arvidsson, BC Luleå.

Foto: Håkan Stridblom

Blogg2021-09-03 19:55

Eftersom BC Luleå antagligen gjort allra minst träningar i SBL herr med fullt lag (Nåja, en kvalitetsspelare saknas faktiskt fortfarande) kunde man ana att det mesta skulle se en aning snett, vint, otajmat och allmänt gormigt ut i säsongens första träningsmatch.

Och så blev det. Plus lite till.


Umeå Bskt körde över BC med 28-14 i den första perioden och efter den tio  minuter långa eftermiddagsmanglingen kunde tränaren Peter Öqvists lag aldrig hämta sig. Några gånger var underläget bara sex-sju poäng men då snodde Umeå åt sig ännu en offensiv retur eller drog i ännu en lång trea och kunde rycka ifrån igen.

Nej, om sanningen ska fram var BC Luleå aldrig nära i 85-94-förlusten och importspelare som Demarco Dickerson och Cole Welle i Umeå gjorde långa stunder vad de ville på planen. 

Det är alldeles tydligt att BC Luleå, som allra minst, saknar en spelare med längd, tyngd, kraft och förmåga att göra poäng. Umeå hade julafton i tresekundersområdet och vann returtagningen med hela nio bollar.


I BC Luleå stod fyra spelare ut på alla sätt och vis. Andrew Smith med 12 poäng+10 returer, Adam Rönnqvist, 20 poäng, Jonathan Arvidsson 16 poäng och unge Vilgot Larsson med 12.


Däremot hade USA-duon Tavarius Shine samt DeRiante Jenkins inte många rätt men med en lagträning i kropparna var väl inte annat att vänta.


På lördag möter BC Luleå Jämtland och på söndag avslutas turneringen i Umeå med match mot Köping.