Tipset håller – med råge

Lekande lätt för Luleå i första kvarten.

Josefin Vesterberg.

Josefin Vesterberg.

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Blogg2021-03-24 20:49

Som ni kunde läsa i min krönika inför Luleå Baskets slutspelsäventyr så slog jag hyggligt tydligt fast att SM-guldet kommer hamna där det brukar landa. I alla fall sedan 2014.

Och efter Luleå Baskets inledande kvartsfinalseger med 100-66 mot Eos finns det ingen anledning att ändra på det tipset. För trots storsegern finns det så mycket mer att hämta ut av det här laget även om Skånes stolthet inte är en värdemätare.


Varför är jag så säker på det? Vi kan väl börja med hur tränaren Robin Sandberg valde att matcha sitt material och där kan vi se att inte enda spelare noterades för mer än 24 spelminuter. Det finns alltså massor av mer spets att hämta ut när rotationen tajtas till. Kanske gör Sandberg det redan i den andra kvartsfinalen? Vi får väl se.


I Luleå energi arena tog det 12-13 minuter för den regerande mästaren att få Eos spelar att kippa efter andan och när väl mjölksyran satt sig i benen var det raka rör mot slutsignalen.

De tydligaste siffrorna att peka på för att visa Luleås dominans hittar vi i returstatistiken där slutsiffrorna stannade vid 45-26. Och då ska ni ha med er att läget i halvtid var 30-10. Det hade kunnat bli så mycket om Luleå Basket spelare orkat hålla uppe koncentrationen i alla 40 minuter.


Josefin Vesterberg och Allis Nyström, med sammanlagt 20 returer, var de som bidrog mest.