Tips: Så slutar SBL herrs grundserie

Matcherna som avgöra tabelldramat.

Adam Ramstedt och Axel Nordström.

Adam Ramstedt och Axel Nordström.

Foto: PETER HOLGERSSON

Blogg2021-03-17 19:28

En dryg handfull omgångar återstår av SBL herrs grundserie och spänningen är förstås oooooolidlig. Nåja, platserna 7-9 är visserligen huggna i sten men där ovanför finns det fortsatt spänning. Men hur kommer allt sluta och varför? Det är bara att kasta sig över Bloggens spetsiga förutsägelser.

1) Norrköping Dolphins

Återstående program: Fryshuset (h), BC Luleå (b), Jämtland (b), Köping (b), Nässjö (h).

Kommentar: Med tanke på att Mikko Riipinens lag just nu går på vatten och känns som den givne guldfavoriten är det svårt att se laget ens vara nära att förlora basketmatcher. Men i någon av de avslutande fem matcherna lär inte koncentrationen vara hundra - något annat vore konstigt.

Slutpoäng: 50.

2) Södertälje

Återstående program: Borås (b), Köping (b), Umeå (b), Nässjö (b), Jämtland (h), BC Luleå (b), Fryshuset (h).

Kommentar: Borås borta och Luleå borta. Där kan jag faktiskt se Södertälje bli nollat. Men övriga fyra motståndare ska inte vara något problem för det erfarna laget och andraplatsen i tabellen är inte på något sätt hotad.

Slutpoäng: 48.

3) Borås Basket

Återstående program: Södertälje (h), Nässjö (b), Jämtland (h), Köping (h), Umeå (b), Jämtland (h).

Kommentar: Borås har alla möjligheter hämta in sex raka segrar här men det finns lite tveksamheter kring lagets nuvarande form - det gör att laget antagligen kommer gå på någon mina. En av Jämtlandsmatcherna, kanske..?

Slutpoäng: 44.
 


4) BC Luleå

Återstående program: Köping (h), Norrköping (h),  Fryshuset (b), Nässjö (b),  Södertälje (h), Umeå (b).

Kommentar: Ett hyggligt spelprogram för formstarka BC Luleå och med lite stolpe-in kan laget gå rent resten av grundserien. Men fallgroparna är lite för många och hemmamatchen mot Norrköping är svår att se laget vinna med tanke säsongens tidigare möten.

Slutpoäng: 42.
 


5) Jämtland Basket

Återstående program: Nässjö (h), Köping (b), Borås (b), Norrköping (h), Södertälje (b), Umeå (h), Borås (b)

Kommentar: Östersundslaget har ett stentufft program framför sig med fyra matcher mot toppmotstånd och det kommer krävas massor av Adnan Chuks lag för att avancera i tabellen. Kapaciteten finns där någonstans men att laget vinner fler än tre av de avslutande sju vågar jag inte tro.

Slutpoäng: 36.

6) Nässjö Basket

Återstående program: Jämtland (b), Borås (h), Fryshuset (h), Södertälje (h), BC Luleå (h), Norrköping (b), Köping (h).

Kommentar: Nässjö har varit en frisk fläkt stora delar av säsongen men formen har inte varit superstark den senaste månaden. Det är ett minus, förstås. Men ett par segrar ska väl laget ändå lyckas knåpa ihop innan slutspelet startar..?

Slutpoäng: 32.