Tillbaka på ruta ett

Nej, BC Luleå har inte hittat ett vinnande spel ännu.

Touré Murry.

Touré Murry.

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Blogg2021-02-01 22:30

Trodde ni att BC Luleå hade hittat ett vinnande spel efter två raka segrar?

Trodde ni att Touré Murry efter sju sorger och åtta bedrövelser klivit fram som den stjärna han ska vara?


Svaren blev två rungande nej. Inte ännu i alla fall. Tränaren Peter Öqvist har fortfarande en lång väg att vandra för att göra den här årgången av BC Luleå till ett lag med ambitioner att hota de bästa.


I bortamatchen mot topplaget Norrköping var BC lite ursäktat av de massiva foulproblemen som gjorde att laget tappade rytmen men i det stora hela blev de avslutande 20 minuterna en plågsam förnedring. Norrköping var, och är, så mycket bättre på så många plan att det knappt går att förklara. Och när till och med Denzel Andersson gjorde en mellanmatch fanns det ingen fast grund att stå på i det här vingliga bygget. 


Det finns tre tydliga problem som jag ser det och som jag skrivit om så många gånger.

'1) Laget saknar centimeter så det sjunger om det. BC Luleå är mot stora och starka lag helt hjälplöst och blev uppkäkat av Norrköping i returtagningen med 43-25. I klartext: BC Luleå är helt enkelt felbyggt. 

2) BC Luleå saknar ledare och bra beslutsfattare. Jag kan inte se enda kravställare, någon som ställer sig upp i omklädningsrummet och säger sanningar när det behövs. Och när det börja kärva i matcherna finns ingen kyla eller smartness. Det tas mest hela tiden en massa egendomliga beslut som gräver djupa hål och som inte går att kravla sig upp ifrån mot kvalitetsmotstånd.

3) Touré Murry är spelaren som ska leda laget - det är därför han är värvad - och efter två rejäla insatser i rad tändes ett hopp. Mot Norrköping var han tillbaka i sina gamla vanor, kastade bollar över hela Stadium arena och landade på minus 29. Klart sämst i laget vilket också var i fas med hans prestation. BC Luleå lever och dör med att Murry sätter sina vilda skott och klarar av att hålla huvudet kallt.

Nej, nu måste BC Luleå sätta sitt hopp till den värvning som klubben måste och bör göra. Och det är ingen dålig lirare som måste plockas in. Som jag ser det bör han vara lagets bäste. Kanske till och med ligans bäste.