Snart stänger värvarfönstret

Så borde klubbarna värva.

SBL-klubbarna funderar på värvningar.

SBL-klubbarna funderar på värvningar.

Foto: Pär Bäckström

Blogg2021-02-12 22:01

Med lite drygt två veckor kvar till värvarfönstret stänger sitter SBL herr-klubbarnas sportsliga ledningar just nu och klurar på om de ska addera ytterligare någon spelare till sina lag för att kunna ta det där sista steget. Några kommer slå till. En del har redan öppnat plånboken. Andra sitter still i båten.

Men de allra viktigaste svaren kommer här och nu - från eder blogg.

Vi börjar i tabelltoppen och jobbar oss nedåt.

Norrköping Dolphins

"Norrköping har redan gjort sitt val och plockat in powerforwarden Tyler Flack som spelade i klubben för några år sedan. Ett smart val. Flack lär komma in från bänken, ta det han får offensivt och inte störa den kemi som tränaren Mikko Riipinen byggt upp under säsongen."

Södertälje BBK

"Med ligans tunnaste, mest erfarna och minst importglada trupp är möjligheterna oändliga för klubben. Erfarne Aaron Anderson tränar redan med laget men jag skulle bli oerhört förvånad om inte Södertälje agerar ytterligare en gång. Det har klubben alltid gjort när så behövts. Men vad ska då plockas in, då? Känslan är en allroundforward på position tre."

Borås Basket

"Laget har redan en del skadeproblem med både Simon Gunnarsson och Fredrik Andersson borta men har hittills valt att ligga lågt. När Borås redan fyllt importkvoten är handlingsutrymmet mycket litet i dagsläget. Allt skulle kunna ändras om DeAndre Davis fotskada är svårläkt - då måste klubbdirektören Jonas Larsson att ta öppna kassakistan."

BC Luleå

"Klubbdirektören Lars Mosesson har valt att inte säga rakt ut om klubben letar en ersättare till A.J. Davis men vi får anta att BC Luleå håller järnkoll på marknaden. I så fall ska Davis ersättas rakt av - möjligtvis kan det handla om en spelare som kan glida över lite mer på position tre."

Nässjö Basket

"Smålandsklubben har redan fyllt upp med fyra importer och ersatt långtidsskadade Valter Lindström med Sheriff Drammeh. Nej, här kommer knappast något att hända."

Jämtland Basket

"Jaha, vad kan komma att hända i tränaren Adnan Chuks bygge? Skulle det visa sig att guarden Tre Busseys fotskada är en långkörare kommer givetvis Östersunds stolthet att agera. Klubben har gått all in på guld den här säsongen och kan förstås inte bromsa i det här läget."

Köping Stars

"Förra säsongens succégäng och en av den här vinterns små besvikelser har proppat igen importkvoten och det ger Köping få möjligheter att agera. Okej, klubben kan välja att göra sig av med någon av sina utländska spelare och värva in en ersättare men jag har svårt att se det hända."

Umeå Bskt

"Umeås stjärna Nathan Dawit är skadad. Germain Jordan är av någon anledning hemma i USA. Det är förstås kännbart. I dagarna gjorde klubben klart med unge Oliver Gehrke och något mer borde inte hända. Klubbens slutspelsplats känns solklar och varför slösa pengar på att jaga en sjundeplats?"

Fryshuset Basket

"Nykomlingens sistaplats i tabellen är gjuten i betong och det finns förstås ingen som helst anledning att agera på spelarmarknaden. Möjligtvis kan klubben tappa guardstjärnan Aleksa Solevic till någon annan ligaklubb nu när han fått svenskt medborgarskap."