Semifinaltipset

Luleå Basket.
Luleå Basket.

Det här blir lagen som spelar final.

Blogg 3 april 2021 11:10

Då var kvartsfinalspelet överstökad för Luleå Basket och det gick givetvis som på räls. Två överkörningar av Eos och nu börjar det äntligen hetta till.

För motståndet i semifinalen, som startar måndag kväll, står rivalen A3 Umeå och det blir förstås ett helt annat djur. Okej, prestigen ligger kanske inte på samma nivå som för några år sedan då båda klubbarna verkligen toksatsade. Men ändå... 

Nåväl. Här är Bloggens heta tips inför de två semiserierna.


 

Alvik–Högsbo                     3–0

Högsbo har gjort det alldeles utmärkt som tagit sig hela vägen till semifinalen trots skadebekymmer och tunn trupp. Men nu kommer bensinen vara slut och då räcker det inte med en formtoppad Alexis Hyder. Alvik är för brett och för spetsigt. När sedan både Shanity James och Janel McCarville ser ut att vara på våg uppåt i formhänseende kan den här matchserien bara sluta på ett sätt.


 

Luleå Basket–A3 Umeå       3–1

Att Luleå är favorit är inget att hymla om - inte minst med tanke på att Umeålaget saknar skadade nyckelspelaren Gintare Mazionyte. Men i någon av matcherna lär vassa guardparet Janee Thompson och Emma Stach "gå bananer" och då snor A3 nog en match. Den grundkapaciteten finns. Men sett över en lång serie ska Luleås försvar, bredd och smartness nöta ned A3-spelarna.

Ämnen du kan följa