Segern som säger vilken typ av lag BC Luleå är

Luleå fick kämpa för att vinna mot superjumbon.

Axel Nordström.

Axel Nordström.

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Blogg2021-03-26 21:49

Det var ganska väntat att BC Luleås spelare, efter urladdningen i tisdags mot Norrköping, inte skulle ha mycket kräm i benen eller huvuden för att svara för en klockren insats mot superjumbon Fryshuset.  Och precis så blev det. Laget fick faktiskt slita riktigt ont för att vinna med 102-93 och hade matchen igenom alla möjliga problem att hålla koll på Fryshusets guarder Barra Njie och Rami Ghanem som firade julafton offensivt. 


Hela den fjärde perioden tvingades tränaren Peter Öqvist matcha laget tufft för att hålla undan och säkra BC Luleås 18.e seger den här säsongen. Och det var kanske inte vad man riktigt förväntat sig sett till vilken nivå SBL-nykomlingen håller.

Men en seger är en seger och i morgon har alla glömt och gått vidare.

I BC Luleå landade bara Axel Nordström (22 poäng, 12 returer, 10 assist) och Steven Davis (22 poäng, 10 returer) på bra betyg - resten av gänget kan så mycket bättre.


Men de två senaste matcherna säger också ganska mycket om vilket typ av spelatrupp som BC Luleå sitter på den här säsongen. I varje match måste samtliga spelare vara påkopplade, redo att kriga, kämpa för sina liv och spela superaggressivt försvar i 40 minuter. Då kan BC Luleå vinna mot Norrköping, Södertälje, Jämtland och Borås. Men är inte huvuden och ben på plats kan det se ut som mot Fryshuset och Köping.


Spetskompetensen att städa undan motståndare i SBL på ren talang finns inte riktigt där men hur den här säsongen än slutar tror jag hela BC Luleås organisation lärt sig massor om hur ett lag ska byggas för att få ut max. Det kan aldrig vara fel.

 Nu väntar ett tio dagar långt uppehåll för BC Luleå innan det är dags för bortamöte mot Nässjö.