Se här - Bloggen har ett litet tips att komma med

Slå en pling till den här spelaren, BC Luleå

 Axel Nordström

Axel Nordström

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Blogg2021-09-06 21:05

Det var minst sagt intressant att på plats i Umeå kunna studera BC Luleå "nästanfärdig" lagbygge under tre träningsmatcher mot kommande SBL-motstånd.

För mig personligen blev det i alla fall ganska tydligt vad det här laget har och behöver för att bli en vinnare i landets högsta serie.


Jag har personligen velat hit och dit när det gäller vilken typ av sista importspelare som behöver värvas men i slutändan landar jag ändå i en ganska enkel slutsats: Ta den bäste som går att få för pengarna som finns kvar - oavsett position. Skulle till exempel Brandon Rozzell ringa i morgon och säga att han vill göra comeback är det bara hugga. Trots att guardparken egentligen är överfull.


Nu tror jag dock att BC Luleås sportsliga ledning kommer landa i en större pjäs. Under matcherna i Umeå blev det ödsligt tomt i tresekundersområdet när Andrew Smith satte sig på bänken och man vågar knappt tänka på hur lag som Jämtland, Norrköping och Södertälje skoningslöst kommer straffa BC Luleå i det läget. Det blir tamejtusan blodigt.


Men för att vara helt kristallklar. BC kommer i-n-t-e att klara sig med bara en kvalitetsvärvning om målsättningen den här säsongen är att utmana om ett guld vill säga. Den som påstår något annat lever i en parallell verklighet och kommer få nöja sig med en femte, sjätte plats i grundserietabellen. Som allra bäst.


Nej, en spelare till måste in i laget under säsongen och det får inte bara vara någon som fyller en tröja eller tar en se-och-lära-plats. Här handlar det om en kille som då och då faktiskt vinner värdematcher. Problemet för BC Luleå är dock att importkvoten är fylld och det är bara en svensk som funkar enligt regelverket.

Och då blir det snäppet knepigare.

Lediga bra svenska spelare finns det knappt på marknaden. Visst, Viktor Gaddefors har ännu inte sajnat med någon utländsk klubb men att förra säsongens MVP tar sig upp till Luleå är föga troligt. Om han tvingas spela i SBL blir det förstås Södertälje.


Men Bloggen har ibland kreativa tips att ge Norrbottens elitklubbar. Inte för att de någonsin bryr sig men skit i det. 

Slå en pling till Axel Nordström. Kolla läget. Plantera en tanke i hans huvud som kortfattat lyder så ungefär så här:

Dyk upp i Luleå runt årsskiftet. Börja träna med laget. Spela dig i form, se till att vara nära hundra procent i form i slutet av grundserien och kliv sedan in som en joker i slutspelet.


Lagkompisarna skulle jubla. Publiken likaså. Antagligen sponsorerna också.

Vad tror ni? Skulle det funka?