SBL herr: Power ranking

Het? Iskall? Ljummen? Bloggen har svaret.

Adam Ramstedt och Axel Nordström.

Adam Ramstedt och Axel Nordström.

Foto: PETER HOLGERSSON

Blogg2020-11-15 10:59

Vilket lag är hetast, vilket är iskallt och vilket är lite halvljummet. Här kommer Bloggens power rankning av SBL herr.

1. Borås Basket 

Matchkvot: 4/3.
"Tvivla icke, trots att "asterixmästaren" Borås torskade de tre första matcherna och endast vunnit fyra av sju. Krossarna av Luleå och Södertälje på bortaplan visar att det här laget att slå - trots att det saknas en och annan spelare i rotationen. Solid svensk stomme och klockrent scoutade importer."

2. Södertälje BK 

Matchkvot: 3/1

"Ligans bästa svenskmaterial. Utan snack. Jag tvivlade lite när laget blev kölhalat av Borås men svaret kom snabbt via en Norrköpingskross. Visst skulle det här laget behöva ytterligare en skapande spelare och få klubbar har samma spetskompetens när det gäller att trolla fram pengar som inte finns. Det lär med andra ord komma."

3. BC Luleå 

Matchkvot: 4/2.

"Fyra segrar på sex matcher är helt okej med tanke på den laguppställning Luleå sitter på just. Det här nybygget är en bit från mästarklass, behöver en stor kropp till och tydlig av utveckling på forwarden A.J. Davis som inte alls bär upp den stjärnlön han kvitterar ut varje månad. En besvikelse." 

4. Norrköping  Dolphins

Matchkvot: 4/2

"Dolphins chockade Sverige genom att vinna de fyra första matcherna men i och med förlusten mot Umeå kom laget tillbaka i verkligheten. När sedan Södertälje hade lekstuga i Stadium arena fick plötsligt tränaren Mikko Riipinen lite att fundera på. Adam Ramstedt har hittills spelat på en oerhört hög nivå och känslan är att laget mycket snart är tillbaka på vinnarspåret." 

5. Nässjö Basket

Matchkvot: 3/1

"Jag tippade före säsongen att Nässjö skulle få ett litet genombrott i SBL och hittills finns inget som pekar på något annat. Tränaren Joakim Källman lärde sig antagligen en hel del av den röriga förra vintern, lyckades behålla nyckelspelare som Valter Lindström, Lucien Christofis samt Dartaye Ruffin och fyndat i form av David Höök. Tre segrar på fyra matcher ser riktigt bra ut."

6. Umeå Bskt

Matchkvot: 2/3

"Västerbottens stolthet har inga som helst ambitioner att ta upp kampen med topplagen och nya tränaren Boris Balibrea verkar ha fokus på spelarutveckling. Men med passion, kämpaglöd och vilja går det att vinna matcher - det såg alla mot Norrköping. Det ska bli oerhört intressant att se vad nygamle Germain Jordan har att komma med när han blir spelklar."

7. Jämtland Basket 

Matchkvot: 2/3
 

"Nej, Östersunds vilda guldsatsning har inte fått en mjukstart men en sak vet vi med tränaren Adnan Chuk; Till sist brukar han få ordning på grejerna. Ska vi spetsa till allt kommer den här säsongen hänga hur bra ersättaren till floppen Eugene Harris är. Fullträff där - då jäklar."

8. Köping Stars

Matchkvot: 2/4

"Jag hade hoppats lite mer på Köping men det är aldrig lätt att följa upp en succésäsong och det är aldrig lätt att hitta så klockrent rätt på importvärvningarna som klubben gjorde 19/20. Men jag tror nog det här blir bra med tiden och att få tillbaka guarden CJ Jackson kommer betyda massor i långa loppet." 

9. Fryshuset  Basket

Matchkvot: 0/5

"Det är fullt möjligt att nykomlingen kommer förlora alla 32 matcher den här säsongen - så svagt är laget. Men ändå gillar jag det jag sett hittills. Fryshuset fajtas hela vägen och har hittills inte blivit blåst av planen av någon motståndare. Hur länge håller den entusiasmen?