Omgångens tips

Nya matcher. Nytt tips.

Blogg2020-11-09 11:17

Nya matcher, nya utmaningar. SBL herr rullar vidare mitt i coronakrisen och Bloggen är på hugget med ännu ett tips.

Måndag 9/11 

Södertälje-Borås                           2

Det här kan mycket väl vara en framtida SM-final framåt våren. Södertälje med sin tunga svenska arsenal. Borås med sin bredd och kontinuitet. Hur ska det här gå då? Jag ger tipset till bortalaget som sköt sönder BC Luleå i fredags och ser ut att ha en stigande formkurva.

Tisdag 10/11

BC Luleå-Fryshuset                        1

Om inte Fryshuset lyckades vinna på hemmaplan mot ett corona- och skadedrabbat Umeå – då är det svårt att se det här laget vinna någon match överhuvudtaget den här SBL-säsongen. Men man ska väl aldrig säga aldrig. BC Luleå lär ganska tidigt kunna koppla på autopiloten, lufta bänken och segla hem den här matchen.

Umeå-Norrköping                          2

Norrköping är fortfarande obesegrat och bygger för varje vinst upp ett stort självförtroende under ledning av MVP-kandidaten Adam Ramstedt. Nej, Umeå kommer aldrig vara nära.

Jämtland-Köping                            2

Det rimliga är att Jämtland blir ett bättre basketlag utan floppen Eugene Harris och någon gång borde Adnan Chuk få ordning på det här laget som har ett spelarmaterial för att vara i toppen. Köping har blandat och gett men stjärnguarden  CJ Jackson visade stigande form mot Södertälje. Det räcker – inte…