Omgångens tips

Fyra matcher av litet intresse.

Blogg2021-04-15 20:54

Sällan har ett mer ointressant tips levererats men det är ett skitigt jobb som måste göras - trots att den sista SBL herr-omgången på fredagskvällen är av noll intresse och tränarna lär matcha sina lag som att det vore ett Easy Basket-sammandrag i Örnshallen. Läs och lid.

Södertälje-Fryshuset              1

Normalt sätt är det här en promenad i parken för hemmalaget men tränaren Ludwig Degernäs lär vila några gamla kroppar och Fryshusets spelare kommer köra som det vore den sista matchen i karriären. Ändå fegar jag ur och tror på en hemmaseger. Fråga mig inte varför.

Borås-Jämtland                        1

Östersundslagets tränare Adnan Chuk har redan aviserat stor rotation och mycket speltid på ett gäng bänkdoldisar. Borås lär tänka på samma sätt men på hemmaplan vill nog klubben att det ska se hyggligt okej inför diverse sponsorer och det argumentet duger gott för mig i dag.

Umeå-BC Luleå                        2

Luleåtränare Peter Öqvist kommer knappast ställa över någon stjärna - han vill få lite tonus i spelarnas muskler sedan måndagsmatchen mot Södertälje aldrig blev spelad. Men nog kan vi se ganska stora minuter på killar som Tope Arikawe, Alexander Yemane och Tim Kearney. Hur Umeå tänker vette tusan.

Nässjö-Köping                          1

Rapporterna från Köping berättar att tre-fyra nyckelspelare inte kommer spela och det lär förstås märkas. Nässjö vill spinna vidare på den tunga segern mot Norrköping och bör kontrollera det här från start till mål.