Omgångens tips

Fyra matcher ska tippas.

Blogg2020-12-17 22:35

Fyra friska matcher bjussar SBL herr den här omgången. Allt fördelas på fredag och lördag.


Fredag 18/12

Fryshuset-Södertälje            2

Södertälje är just nu Sveriges bästa lag och hittar hela tiden sätt att vinna matcher trots att kan gnissla lite grand. Men så är det när en spelartrupp innehåller så mycket erfarenhet. Precis allt det nykomlingen Fryshuset saknar.


BC Luleå-Umeå Bskt           1

Självklart är hemmalaget klar favorit och bör kontrollera den här matchen från start till mål. Men det är svårt att veta var Peter Öqvists lag står. Intressant att se hur den hjärtskärande förlusten och ganska risiga insatsen mot Köping hanterats. Umeå saknar fortfarande nyckelpjäser som Jonathan Peleg samt Guim Exposito och det kommer märkas.


Lördag 19/12

Köping-Nässjö                       2

En prestigematch som kan sluta hur som helst. Nässjö har imponerat mest och Köping har tappat nyckelspelaren Jonah Radebaugh - det kommer märkas och kanske avgöra den här rysaren. Vi får se.


Jämtland-Borås                    2

Jämtland öppnade plånboken och värvade häromdagen USA-guarden Tre Bussey men han kommer inte vara spelklar mot den regerande mästaren. Nej, jag tror att Borås i dagsläget har lite mer ordning på sina grejer och det borde räcka den här gången.