Omgångens tips

Ny matcher. Nya utmaningar.

Blogg2020-12-03 19:49

Det känns som en evighet men nu är det äntligen dags för ny SBL-omgång.  Fyra matchen över två dagar. Let´s tippa.


Fredag 4/12

'Umeå-Fryshuset                       1

Att det här är de två lagen som kommer landa på de två sista platserna i tabellen när säsongen är över är nog de flesta överens men icke desto mindre ska det här bli ett spännande möte. Umeå gjorde en bra insats mot Södertälje och kommer Omar Krayem igång och Germain Jordan får ordning på flåset ska det här vara en promenad i parken.


Norrköping-Nässjö                    1

Hyperintressant möte mellan två av ligans mest positiva överraskningar så här långt. Norrköpings Adam Ramstedt har klivit fram som säsongens spelare och borde kunna leda sitt lag till en seger. Men det skulle inte förvåna mig om Nässjö kommer bråka hela vägen.


Borås-BC Luleå                           1

BC Luleås förberedelser har varit eländiga med ett ofrivilligt träningsuppehåll på grund av coronamisstankar och sedan tre veckor utan matchspel. Om laget skulle vinna den här matchen kommer jag ranka den som en klubbens mest överraskande segrar sedan Peter Öqvist tog över laget 2014. Borås är laget att slå den här säsongen och precis allt talar för en bekväm hemmaseger.

Lördag 5/12

Köping-Södertälje                       2

Det här kan sluta hur som helst. Köping, med CJ Jackson som ledare, har blandat och gett men är alltid svårslaget hemma. Södertälje var personellt brandskattat i segern mot Umeå men såg, om sanningen ska fram, inte superbra ut. Men det är alltid svårt att tippa emot Ludwig Degernäs lag som har spetsen men inte djupet.