Omgångens tips

Fyra heta matcher på dagens basketmeny.

Blogg 6 april 2021 12:17

Det är fortfarande några omgångar kvar av grundserien i SBL herr och fajten om placeringar i tabellen är förstås hyperintressant. I kväll bjussas det på fyra högintressanta matcher och Bloggen sticker ut hakan via ett traditionstyngt tips.

 

Nässjö-BC Luleå                                 2

Nässjö imponerade stort i vinstmatchen mot Södertälje och kommer till spel mot Luleå med ett stort självförtroende. Men Luleå har sett bra ut den senaste tiden med fyra segrar på fem matcher och får gälla som mycket knapp favorit. 

 

Köping-Norrköping                           2

Var står Norrköping, egentligen? För bara ett par veckor sedan såg Adam Ramstedt & Co oslagbart ut men nu sitter laget på två raka förluster. Vi får se. Men Norrköpings har ändå en sådan grundtrygghet att Köping, där stjärnan Jonah Mathews är tillbaka efter skada, ska kunna nötas ned över 40 minuter.

 

Södertälje-Jämtland                         2

Omgångens häftigaste match mellan SBL:s serieledare och ett Jämtland som ser ut att vara på väg mot en begynnande slutspelsform efter storsegern mot Norrköping. Det kan sluta hur som helst men känslan är att Södertälje börjat tappa lite fart och här finns ett jätteläge för Östersundslaget att ta en tung och självförtroendebyggande skalp.

 

Umeå-Borås                                      2

Känslan är att Borås formkurva är på väg uppåt med tre raka segrar där hemmavinsten mot Jämtland sticker ut allra mest. Umeå har varken bredd eller spets att utmana en av ligans guldkandidater.

Ämnen du kan följa