Omgångens tips

En rysare på SVT väntar.

Blogg2021-01-31 16:29

Basketveckan i SBL herr börjar redan på måndag med SVT-matchen Norrköping-Luleå för att följas upp med två bataljer på tisdag. Let´s tippa igen.


Måndag 1/2

Norrköping-BC Luleå                         1

Det här kan bli en riktig höjdare mellan Norrköping som kommer från en moralstärkande seger mot Södertälje och Luleå som hittat en hygglig form med två raka segrar sedan Denzel Andersson kommit in i laget. Men med tanke på att hemmalaget vunnit båda mötena lagen emellan och visat en mer stabil nivå över hela säsongen ger jag Tim Schüberg & Co ett litet favoritskap.  

Tisdag 2/2

Köping-Borås                                      2

Den här rackaren är sjukt svårtippad. Köping såg ganska eländigt ut i den förhållandevis knappa segern mot Fryshuset och Borås har hela säsongen letat efter sin identitet. Till sist landar Bloggen ändå i att Borås har en högre högstanivå och spelar laget hyggligt nära den ska det här bli två nya poäng för västkustens stolthet.

Jämtland-Umeå                                  1

Jämtland tar små, små steg mot en form som motsvarar klubbens stjärnspäckade och namnkunniga trupp. Segrarna mot Norrköping och Nässjö pekar på det men känslan är hela tiden att det borde finnas mycket mer att plocka ut. Umeå? Jo, då. Fyra segrar hittills i ligan är helt okej med tanke på truppens slagstyrka men i Östersund har laget inget att hämta.