Omgångens tips

Ligans svagaste lag drabbar samman.

Blogg2020-11-06 09:58

Fredag och lördag. Två dagar. Fyra ligamatcher. Då är det tippardax igen.


Fredag 6/11

Södertälje-Köping                      1

Efter Köpings imponerande premiärseger mot Borås har laget noterat två raka segrar. Det är förstås ingen fara på taket men nog måste stjärnan CJ Jackson upp en nivå om det här laget ska lyfta på allvar. Södertälje har ligans bästa svenska kader och borde inte sättas på några större prov den här kvällen.


BC Luleå-Borås                            1

Jag tror inte på något sätt kommer Luleå blåsa förbi ett tungt skadedrabbat Borås som fortfarande har en stark rotering på sex spelare. BC har hittills hittat sätt att vinna tre raka matcher men nog har det vinglat både här och där. Det ser dock ut som att lagets importtrio Davis, Davis och Murry är på väg uppåt. Det är bra nyheter för tränaren Peter Öqvist.


Lördag 7/11

Fryshuset-Umeå                          2

I dag, och med stor sannolikhet hela säsongen, handlar det här om ligans två svagaste lag. Men Umeå har en sak som Fryshuset saknar och det är spetskompetens i form av Nathan Dawit och Jonathan Peleg. Det räcker så bra.


Nässjö-Norrköping                       2
Jag gillar det Nässjö ställer på planen den här säsongen. Där finns tuffhet, fysik och viss spetskompetens och laget kommer ge obesegrade Norrköping fullt upp 40 minuter. Jag tror det här går ned till de sista två minuterna.