Nu det dags för LuleÄs stjÀrnor att vakna

Dags att leverera - annars kan allt vara över.

Tristin Walley.

Tristin Walley.

Foto: PÀr BÀckström / Frilans

Blogg2021-04-24 20:11

Att JĂ€mtland skulle göra allt för att plocka bort Adam Rönnqvist frĂ„n den andra kvartsfinalen efter de 31 poĂ€ngen i första var vĂ€ntat och antagligen helt enligt den plan som trĂ€naren Peter Öqvist lagt upp.

I LuleÄs lag borde det finnas tillrÀckligt med offensiva vapen som kan tÀcka upp för det. Till exempel importer som Tristin Walley och Steven Davis.


Vi kan vĂ€l lugnt konstatera att den duon inte klarat av att hjĂ€lpa laget nĂ€r det behövs som allra mest. Efter tvĂ„ matcher har USA-duon skrapat ihop 26 poĂ€ng tillsammans och Ă€r absolut noll hot offensivt. JĂ€mtlands trĂ€nare Adnan Chuk har redan kommit in i deras skallar, lĂ€mnar dem vidöppna allt som oftast och dĂ„ blir det kaos. 


Dessa tvÄ herrar mÄste helt enkelt ta sig samman och börja leverera. Nu finns ingen ÄtervÀndo lÀngre.


Sedan gĂ„r vi över till det fysiska spelet. Den hĂ€r matchen hade JĂ€mtland, som i grunden Ă€r mycket större och starkare Ă€n BC LuleĂ„, bestĂ€mt sig för att ta det till en ny nivĂ„. Och dĂ„ small det frĂ„n minut ett samtidigt som domarna var med pĂ„ dessa noter.  Det kunde inte spelarna i hemmalaget inte hantera, kom helt ur rytmen, sköt ynkliga 21 procent frĂ„n trepoĂ€ngslinjen, bara dryga 60 frĂ„n straffkastlinjen och blev kölhalat i returtagningen pĂ„ alla upptĂ€nkliga sĂ€tt.

Nej, 61-84 i kvart tvĂ„ innebĂ€r att serien nu vĂ€nder tillbaka till Östersund kommande vecka för tvĂ„ matcher dĂ€r hemmalaget kan avgöra allt. Jag ska inte hugga i sten att sĂ€songen snart Ă€r över för BC LuleĂ„. Konstiga saker hĂ€nder ibland och plötsligt skjuter TourĂ© Murry/Adam Rönnqvist 70 procent frĂ„n trean samtidigt som Steven Davis/Tristin Walley stiger upp frĂ„n de döda i nĂ„gon av matcherna.

Visst, det kan hÀnda.

 Ă„r det troligt? Nja. 

Men osvuret Àr vÀl bÀst.