Nobbade Luleå - nu har stjärnan lämnat Island

Landslagsforwarden om den osäkra framtiden.

Alexander Lindqvist i blågult.

Alexander Lindqvist i blågult.

Foto: NSD

Blogg2020-11-12 20:14

Han nobbade BC Luleå i allra sista stund och valde istället Island och toppklubben Stjarnan. Där blev det bara en match och nu är landslagsstjärnan Alexander Lindqvist, 29, på hemmaplan igen och vet knappt något om framtiden. "Jag kan bara vänta och se", säger han.


Det var i augusti som BC Luleå förhandlade i veckor med den meriterade forwarden. Men i allra sista stund valde Alexander Lindqvist att säga "nej tack" och skriva på för Stjarnan på vulkanön Island.

Men den sejouren blev rekordkort när landet under hösten valde att stänga ned på grund av coronapandemin.

Följden blev förstås att den inhemska ligan efter bara en spelad omgång gjorde halt, spelarna förbjöds träna och överhuvudtaget vistas i baskethallen. Och då valde Alexander Lindqvist att resa hem till Sverige där han landade för en dryg vecka sedan.

"Det ska komma nya "guidelines"  från Island om några dagar. Då får jag veta vad som händer men jag har svårt att se ligan dra igång igen redan i december. Jag har hört att det är några klubbar som redan brutit med sina importspelare", säger han.

Lindqvist är fortfarande under kontrakt med Stjarnan och får betalt. Just nu tränar han med Södertälje inför EM-kvalet i Istanbul som drar igång om två veckor. Och han erkänner att tanken på att spela någon annanstans i Europa dykt upp med tanke på det osäkra läget på Island.

"Så är det men än så länge finns det ingen klubb som visat intresse."

Södertälje? BC Luleå?

"Södertälje har inget behov eller budget. BC Luleå har jag inte pratat med sedan augusti."

Trots att vistelsen på Island blivit minst sagt rörig ångrar inte Alexander Lindqvist sin tid på den exotiska ön. Mest minnesvärt: En rejäl jordbävning.

"Den var 5.7 på richtersskalan. Jäklar vad huset skakade. Då blev jag ganska skakig. Men Island är ett riktigt häftigt ställe", säger han med ett skratt.