Nednötningsprocessen har börjat

Maggie Lucas bidrog med 29 poäng.
Maggie Lucas bidrog med 29 poäng.

Första ronden till Luleå Basket.

Blogg 5 april 2021 22:13

Den första semifinalen mellan Luleå Basket och A3 Umeå fick en väntad utveckling - ungefär som hela serien kommer se ut. Tränaren Robin Sandbergs lag kommer inte på något sätt promenera hem en finalplats. Nej, det här kommer bli en enda lång nednötningsprocess där Luleås bredare trupp, aggressiva försvar och fler offensiva vapen till sist lär trötta ut Umeåspelarna som rimligtvis inte ska orka när matcherna kommer tätt.


Precis den utvecklingen fick semi ett. I 20 minuter hängde A3 med. Guarden Janee Thompson drog i skott som knappt finns och svarade i den första halvleken för hälften av sitt lags 40 poäng.


Men sedan var det tvärstopp för amerikanskan. Felicia Ponturo satte efter halvtidsvilan en enorm press från minut ett, Luleå valde att mer sällan byta i försvar på Thompson och då blev det så mycket jobbigare för henne. Under de avslutande 20 minuterna nollades A3-stjärnan vilket med facit i hand blev en tung avgörande faktor.

Josefin Vesterberg och Allis Nyström var maskiner i försvar, tog sammanlagt 28 returer och när sedan Maggie Lucas var stekhet med 29 poäng via ett 71-procentigt skytte fanns det ingen återvändo för A3 den här gången.
 

På onsdag spelas semi två i Umeå och det blir en enda lång kamp. Luleå har fortfarande offensiv kraft att hämta ut av ledande spelare som Ellen Nyström samt Chioma Nnamaka vilka kom helt fel in i matchen och inte bidrog på det sätt alla vant sig vid. Sammanlagt blev det bara sex poäng från deras händer - där finns 15 till att hämta ut och det kommer nog behövas i de kommande matcherna.

Guldjakten går vidare.

Ämnen du kan följa