Luleåtränarens förslag: "Spela slutspelet i en bubbla"

Peter Öqvist om den märkliga SBL-säsongen.

Peter Öqvist.

Peter Öqvist.

Foto: Petra Älvstrand

Blogg2020-12-02 21:31

Om inte publik kommer tillåtas under resten av ligasäsongen har BC Luleå-tränaren Peter Öqvist ett radikalt förslag. "Spela SM-slutspelet i en bubbla", säger han.


BC Luleås SBL-säsong har, liksom som för många andra elitklubbar i Sverige, blivit minst sagt rörig på grund av coronavirusets framfart över världen.

Peter Öqvist själv drabbades för tre veckor sedan av covid-19, hölls isolerad, missade en SBL-match och massor av träningar.

Ungefär samtidigt visade några spelare i laget sjukdomssymptom, verksamheten pausades i någon vecka och i dag är det nästan en månad sedan BC Luleå spelade match i SBL.

"Visst har det varit märkligt. Före matchen mot Fryshuset som jag inte kunde coacha har jag bara missat en enda match i hela min karriär", säger Öqvist.

Och ingen vet i dag hur SBL-säsongen kommer se ut. Fler lag kan komma att drabbas, matcher lär i så fall flyttas och om publik tillåts på arenorna står fortfarande skrivet i stjärnorna.

Men om publikrestriktionerna fortsätter vara strikta kan Peter Öqvist se ett minst sagt radikalt grepp tas inför det stundade SM-slutspelet kommande vår.

"Jag kan se slutspelet avgöras i en bubbla. Det skulle funka. Om ingen publik tillåts har jag svårt att se varför lagen ska resa runt hela landet och spela inför tomma läktare", säger BC-Luleå tränaren.


Världens bästa liga NBA avslutades i en bubbla i Orlando i somras med mycket lyckat resultat där ingen spelare rapporterades bli covid-19-smittad under tre månaders spel.


Men innan det eventuellt blir verklighet handlar det för BC Luleå att komma i matchform igen efter det långa uppehållet och i lagets första match på fredag står Borås för motståndet, det på bortaplan. En riktig rivstart mot den kanske största guldfavoriten av alla.

"Jag tycker vi kommit igång igen och haft en bra träningsvecka. Men det är först på fredag mot Borås vi ser var vi står just nu."


Den senaste veckan har både Axel Nordström och Tim Kearney haft lättare skadekänningar men förhoppningen är att båda kan spela på fredag.