Luleå Baskets stjärnor vaknade

Maggie Lucas och Ellen Nyström
Maggie Lucas och Ellen Nyström

På väg mot SM-final.

Blogg 9 april 2021 20:23

Efter Luleå Baskets förlust i den andra semin mot A3 Umeå på bortaplan var Bloggen hyggligt tydlig med vad som måste fixas till inför den tredje matchen.

En punkt var att Maggie Lucas inte under några omständigheter får lämna en värdematch med att vara 0/7 från trepoängsland.

En annan var att det börjar bli dags för nyckelspelaren Ellen Nyström att kliva fram efter två matcher med tvekan, foulproblem och därmed alldeles för mycket tid på bänken.


Både dessa kolumner kunde lekande lätt bockas av efter krossvinsten med 102-60.


Lucas hittade rytmen från första minuten, sköt goda 8/12 och landade på 30 poäng. Och då ska ni veta att hon satt på bänken och vilade knäna under hela fjärde perioden.

Ellen Nyström fann tidigt sitt spel och var nu tillbaka med ett normalt statistikprotokoll: 15 poäng, 8 returer och 6 assist.


Även returtagningen i den andra semin nere i Umeå var en minuspost för Luleå - något som absolut inte får hända. I Luleå energi arena blev det mer ordning och reda. 53-33 i returmatchen berättar att Allis Nyström och Allis Nyström slet ned elva var.


Nu har Luleå Basket 2-1 i matcher och på söndag vänder serien till Umeå igen. Där har Robin Sandbergs lag chansen att säkra finalplatsen och finns det någon logik borde så bli utfallet. 

Men varje match lever sitt eget liv i ett slutspel. Vi får se.

Ämnen du kan följa