Kvartsfinaltipset

Bloggen: Här är lagen som går till semifinal.

 Axel Nordström och Jämtland gör upp i kvartsfinalspelet.

Axel Nordström och Jämtland gör upp i kvartsfinalspelet.

Foto: Petra Älvstrand / Frilans

Blogg2021-04-21 08:04

Äntligen är det dags för SBL Herrs slutspel att dra igång. Som vi har väntat sedan den förra säsongen abrupt avbrutits av den pandemi  som plågat världen.

Och självklart bjussar Bloggen på ett stekhett kvartsfinaltips. Vi kör.

Borås-Nässjö                       3-0

Borås har vunnit åtta av de tio senaste matcher och kommer in i slutspelet med en bra känsla. Detsamma gäller Nässjö som tagit flera fina skalper de senaste veckorna och från ingenstans hittat en ligans hetaste målgörare i allroundguarden Keenan Gumbs.  Jag tror de två första matcherna blir järnhårda - sedan är säsongen över för Nässjö som får ta semester efter en basketvinter där mycket finns att vara nöjd över.

Södertälje- Umeå               3-0

Kanske kan Umeå Bskt vara med och bråka i en av matcherna i den här serien. Men bara kanske. Även utan ligans MVP Viktor Gadefors är grundserievinnaren Södertälje alldeles för slipat, smart och defensivt stabilt för gå i någon av de fällor som klurige Umeåtränaren Boris Balibrea kommer gillra. Och det lär vara många.

Norrköping-Köping             3-0

Nja, Norrköping har väl inte ser supertajt ut de avslutande matcherna i grundserien och visst har tränare Mikko Riipinen lite att slipa på för att nå upp i den form laget hade för sex-sju veckor sedan. Men sitter man på fyra superstabila importer och en begåvad svenskkader ska det här inte vara något som helst problem. Köping har hela säsongen letat stabilitet utan att finna den och samtidigt dragits med skadetrubbel. Då går det som det går.

BC Luleå-Jämtland            3-2

Jämtland vinner. BC Luleå är starkare. Det blir fem matcher. Helt säkert. Nej, tre raka till något av lagen. Ni fattar. Det här är kvartsfinalen som kan sluta precis hur som helst. Alla ingredienser finns där. Heta mötet mellan tränarna Peter Öqvist och Adnan Chuk. Två helt olika filosofier som kolliderar. Prestige av mass. Men vad kommer det här ner till i slutändan? Returtagning. Kontrollera tempot. Och BC Luleås Touré Murry som m-å-s-t-e skjuta med god procent och ta de rätta besluten i de avgörande lägena.