Hemmadebuten som lovar så mycket mer

USA-stjärnans skyttefest.

Maggie Lucas

Maggie Lucas

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Blogg2021-01-27 21:09

Om ni en enda sekund funderat på vad Luleå Baskets senaste värvning, WNBA-meriterade Maggie Lucas, gillar att göra på en basketplan kan ni sluta nu.

29-åringen gillar att skjuta. Mycket. Och utan tvekan.

I sina andra match med sitt nya lag tog hon 16 skott på 23 minuter och satte 8. Det gav 20 poäng - precis som i debuten mot VIsby.

Visst, det kan låta lite vilt att volumskjuta på det sättet men i men med tanke på hur Luleå Basket är byggt den här säsongen har i alla fall jag inga problem med det. Laget behöver en naturlig scorer och det har klubben hittat i Maggie Lucas.

Men i krossmatchen mot Uppsala (83-42) såg jag också andra saker i hennes spel som lovar mer. Lucas ser ut att kunna dirigera spelet från bakplan i perioder av matcherna men det är förstås svårt att värdera mot ett Uppsala som var genomsvagt - mycket på grund av att några viktiga spelare saknades.

Bollförsvaret från amerikanskan var tufft och aggressivt. Blicken för spelet och förmågan att passa bollen verkar helt okej. Att ta bollen hela vägen till korgen verkar dock inte vara hennes bröd och smör.

Som sagt - det ser ut att finnas mer men facit har vi först när Luleå Basket nästa gång spelar en värdematch.