Här är spelarna i BC som övertygade mest - och minst

Bloggens helgbetyg.

Andrew Smith, BC Luleå

Andrew Smith, BC Luleå

Foto: Håkan Stridblom

Blogg2021-09-05 20:05

Då var det dags att sammanfatta BC Luleås tre träningsmatcher i Umeå i helgen. Inte helt enkelt med tanke på att Luleå nog är det SBL-lag med absolut minst antal timmar tillsammans. Klubbens importspelare Tavarius Shine och DeRiante Jenkinks hade en träning med med sina nya kompisar innan det var uppkast i fredags och gudarna ska veta att det syntes.


Facit för BC Luleå blev förlust mot Umeå där det mesta varit kantigt och trögt.

Stortorsk mot Jämtland på lördagen där BC var numret för litet på alla positioner och blev helt tillplattat.

Tydlig seger mot Köping på söndagen där framför allt det svenska materialet visade vägen med stadga och trygghet.

Men om vi går ned på det individuella planet. Vad fick vi se nere i Västerbotten?

Här är Bloggens kommentarer om några av spelarna:

Andrew Smith

"Lagets bäste spelare över hela helgen med sin närvaro i tresekundersområdet och ledaregenskaper. Kan 29-åringen bara finslipa sitt beslutsfattande en liten aning kommer det här bli bra."

Jonathan Arvidsson

"En av de ledande spelarna i BC Luleå. Fortsätter utveckla sitt målgörande och ser ut att han vässat bössan från trepoängslinjen. 28 poäng mot Köpings berättar saker."

Adam Rönnqvist

"Stabil rakt igenom. Kapten Rönnqvist snittade nästan drygt 15 poäng över tre matcher och med tanke på hur det här laget byggs kommer hans roll vara större än någonsin."

Tavarius Shine

"Brutalt ringrostig mot Umeå och Jämtland men kammade till sig mot Köping. Där var han helt avgörande i segerrycket i den fjärde perioden. Shine har efter sin hälseneskada i vintras inte spelat matcher på länge och borde växa massor med tiden."

DeRiante Jenkins

"Nej, här måste BC Luleås ledarstab få ut mycket mer. En stor besvikelse. Tveksam, svag och passiv. Jenkins är värvad för att vara en toppimport i SBL, något annat funkar liksom inte, och dit är vägen mycket lång i dagsläget. Vi får se hur det ser ut med ett par träningsveckor ytterligare i kroppen."

Denzel George/Alexander Yemane

"Två riv-och-slitspelare vars inställning var helt avgörande i segermatchen mot Köping. Så länge de håller sig till sina styrkor och inte får en massa andra idéer kommer det här bli helt okej."

William Humer

"Som det såg ut i helgen är store Humer den spelare i RIG-gänget som är närmast att hitta minuter i SBL. En kampspelare som med sitt fysiska spel kan göra nytta."