Här är guldbetygen

Vem var femstjärnig i Luleå Basket den här säsongen?

Ellen Nyström Luleå Basket

Ellen Nyström Luleå Basket

Foto: Petra Älvstrand/Frilans

Blogg2021-05-03 19:59

Luleå Basket vann SM-guldet efter en rysarserie mot Alvik för någon vecka sedan och nu är det dags för slutsummering. Och enligt traditionen: Här kommer Bloggens betyg på samtliga guldhjältar.

Håll till godo.


5 NSD-rosor

Maggie Lucas, Ellen Nyström, Matilda Ekh

Kommentar: Sett över hela säsongen den trio som hållit högst och jämnast nivå. Lucas matchvinnaregenskaper var guld värt. Nyströms allroundkapacitet kan inte att överskattas. Unga Ekhs enorma utveckling till en ligastjärna var imponerande att se."

4 NSD-rosor

Josefin Vesterberg, Allis Nyström

Kommentar: Mycket nära högsta betyg men till sista landar jag på en fyra. 93-duon startade säsongen lite trevande, växte efter hand och var när det gällde som allra mest klockrena."

3 NSD-rosor

Chioma Nnamaka, Felicia Ponturo, Freja Werth

Kommentar: Veteranen Nnamakas roll under grundserien var lite mindre än tidigare år men hon växte under finalspelet till gigant. Ponturos har en tydligt utmejslad försvarsroll och utförde den perfekt från dag ett. Skånetalangen Werth var i grundserien och inledningen av slutspelet en sensation men tappade speltid i finalerna på grund av knäproblem

2 NSD-rosor

Matilda Åhlberg

Kommentar: En joker att slänga in under matcher när något snabbt behöver hända offensivt. Fick en lite mindre roll än Bloggen trott och var värd några minuter till.

Betygssätts ej

Tilde Ahlin, Debora Costa, Moa Erlandsson, Jenny Södersten, Mimmi Hahne,  Sanna Ström. 


Betygskriterier

5: Landslagsklass.

4: Utmärkt.

3:  Bra.

2: Goodkänd.

1: Underkänd.