Här är betygen på BC Luleås spelare

Bloggens dom.

Adam Rönnqvist och Axel Nordström.

Adam Rönnqvist och Axel Nordström.

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Blogg2021-05-05 11:11

BC Luleås SBL-säsong slutade i ett tungt kvartsfinalfall mot Jämtland och då fattar ni att spelarbetygen inte kan bli de allra högsta.

Håll till godo.

4 NSD-rosor

Adam Rönnqvist, Axel Nordström

Kommentar: Lagets två starkaste svenska namn gjorde vad den kunde den här säsongen och kan gå med raka ryggar hela sommaren. Rönnqvist matchvinnaregenskaper är unika och Nordströms inställning, kampanda och attityd kan ingen ta ifrån honom.

3 NSD-rosor

Steven Davis, Jonathan Arvidsson, Daniel Hansson

Kommentar: Steven Davis är inte en av de mest talangfulla importspelarna som setts men kampviljan kan ingen klaga på. Problemet var att amerikanen tvingades ta en roll som var alldeles för stor. Arvidsson blev en sensation med sitt respektlösa spel och guardkollega Hansson ger alltid högprocentigt skytte och okuvligt bollförsvar.

2 NSD-rosor

Touré Murry, Denzel George, Tim Kearney, Tope Arkiwe, Alexander Yemane

Kommentar: Touré Murry värvades för att vara lagets bäste spelare och glimtade givetvis till flera gånger. Men hans försvarsspel, bollkramande och svajiga beslutfattande gjorde att tränaren Peter Öqvist hela tiden gick på tunn is och tvingades hantera spelminuterna varsamt.  Kearney och Arikawe krigade hela vägen. Unga duon George samt Yemane visade att de kan ha en framtid i SBL. 

1 NSD-ros

Tristin Walley, A.J Davis

Kommentar: Efter Walleys första match i BC trodde jag att klubben gjort ett superklipp men sedan försvann han in i dimman av importspelare som inte levererade som förväntat. Davis ska vi knappt prata om. En flopp från första dagen vilket till sist landade i en enkel flygbiljett från Luleå Airport. 

Betygsätts ej

Jacob Månsson, Denzel Andersson

Betygskriterier

5: Wow.

4: Utmärkt.

3:  Bra.

2: Så där.

1: Illa.