Försvaret bakom första segern

Ett klart steg framåt för BC Luleå

Axel Nordström

Axel Nordström

Foto: NSD

Blogg2020-10-24 18:19

Efter premiärtorsken mot Norrköping var Bloggen på sitt värsta grin Olle-humör och pekade ut BC Luleås jänkartrio som männen bakom förlusten. Inget konstigt med det. A.J. Davis, Touré Murry och Steven Davis kombinerade då bara för 20 poäng och var 8 av 29 från golvet.
 

Nu blev det klart fall framåt med sammanlagt 40 poäng från de tre importerna. Men det finns fortfarande mer att hämta av dem men det här var utan ett tvekan ett steg i rätt riktning.


Nej, den här gången var det Luleås försvar som ledde vägen och segern var aldrig i fara trots fortsatta returtagningsproblem och  futtiga 17 procent från trepoängslinjen. Men försvaret tvingade fram 23 turnovers av ett statiskt och idéfattigt Jämtland. Det var matchen.


Sedan går det inte komma runt Tim Kearneys 16 poäng som var en stor x-faktor. Men BC Luleås hjärta och själv var slitvargen Axel Nordström. 38 minuter, 8 poäng, 14 returer, 7 assist och 4 steals går liksom inte att blunda för. 29-åringen var överallt på banan i lagets första seger för säsongen.


Nu får BC Luleås spelare en veckas träning innan det är hemmapremiär mot Umeå den 30 oktober. Den tiden lär tränarparet Peter Öqvist/Håkan Larsson använda väl för att spela samman det här nybyggda laget ytterligare.