Försvar, försvar och inget annat än försvar

Defensiv gav gav BC Luleå segern.

Försvaret framför allt.

Försvaret framför allt.

Foto: Pär Bäckström/Frilans

Blogg2021-02-04 21:38

Bara det faktum att BC Luleås tränare Peter Öqvist valde att placera Denzel George i startfemman mot Nässjö pekade på var fokus låg inför matchen: Försvar. Försvar. Försvar. Inget annat än försvar. Inte det minsta konstigt efter 103 insläppta mot Norrköping för några dagar sedan där det mesta gick snett i den andra halvleken.


Och det var en tydlig signal som hela laget snappade upp. Bara 71 poäng insläppta visade att planen lyckades och att tvinga fram 22 turnovers av Smålandslaget strök bara under detta faktum ännu mer.


BC Luleå hade bestämt sig att inte ge bort något enkelt den här gången och spelaren som sydde ihop allt var Denzel Andersson som var enorm på egen planhalva. Sju returer, fem steals, en block och en mäktig defensiv närvaro gav stadga åt hela laget.


Andersson fick god hjälp av BC Luleås hetaste spelare offensivt, Daniel Hansson, som sköt i 21 poäng på bara nio skott. Att Hansson alltid gör försvarsjobbet vet alla vid det här laget.

Axel Nordström lämnade Luleå energi arena utan ett enda spelmål men rivet, slitet och de nio returerna går inte att blunda för.


En annan x-faktor var unge Jonathan Arvidsson som fick 17 minuter som spelfördelare, drog i tio poäng utan att svara för enda turnover.  Stabilt sa både Bill och Bull.