Extra: BC Luleå värvar USA-forward

Klart med Davis ersättare.

Peter Öqvist och BC Luleå värvar.

Peter Öqvist och BC Luleå värvar.

Foto: Petra Älvstrand/Frilans

Blogg2021-02-13 23:02

Nu jäklar är det snabba ryck som gäller. Bara 45 minuter efter att BC Luleå förlorat bortamötet mot Jämtland går klubben ut med att den hittat sparkade A.J. Davis ersättare.

Det handlar om den 201 centimeter långe USA-forwarden Tristin Walley som den här säsongen spelat i det cypriotiska bottenlaget Apop Paphou. Sett till Walleys statistiska siffror är han precis det Luleå behöver och det jag tänker allra först på är jänkarens 11.6 returer i snitt per match.

Kommer 25-åringen upp i närheten av dessa siffror lär han hjälpa massor - inte minst med Jämtlandsmatchen i färskt minne.

Sedan skadar inte Walleys 17 poäng snitt och ett 37-procentigt skytte från trepoängslinjen det minsta.


"Han är allround och hjälper oss på många plan. Vi tror också att det är en spelare som är enkel att få in i laget. Han kommer att passa in i det vi redan byggt så här långt tillsammans med övriga gruppen”, säger BC Luleås tränare Peter Öqvist på klubbens hemsida.

Något som kan tala för att Luleå prickat rätt är att klubben vänt sig till sin förre stjärna Brandon Rozzell för råd. Han har spelat mot Tristin Walley på Cypern och det borde betyda något även om det aldrig går att vara helt säker.


För Luleå ligger värvningen helt rätt i tiden. Nu väntar ett nästan två veckor långt speluppehåll på grund av landslagets EM-kval och vilket innebär att lagets nya jänkare får massor av träningar i bagaget innan det är debutdags mot Södertälje den 26:e februari.