Ett gott slut för BC Luleå

Jonathan Arvidsson.
Jonathan Arvidsson.

Klar seger i den sista grundseriematchen.

Blogg 16 april 2021 21:21

Det är förstås svårt att göra en mer genomtänkt analys av BC Luleås 102-84-seger på bortaplan mot Umeå Bskt i den sista grundserieomgången med tanke på att matchen betydde noll, tränaren Peter Öqvist roterade en hel del och spelarnas defensiva engagemang var lite "halvers".


Men BC Luleå hade i alla fall inte lust att åka på en torsk och gjorde vad som krävdes den här gången. Bra så.

Det viktigaste var nog att fotskadade Tristin Walley var tillbaka i spel, såg ut att kunna gå för fullt och visade upp en god insats med 17 poäng och 5 returer på dryga 23 minuter.


Vi kan också konstatera att Jonathan Arvidssons heta 2021 fortsätter i samma fart. 17 poäng, 6 returer och 3 assist gör att han utan tvekan är en tung utmanare till titeln Årets stjärnskott. Vi får se om Arvidsson snor den utmärkelsen eller om Nässjöspelaren David Hööks starka spel före nyår väger tyngre.


Nåväl. BC Luleå landade till sist på 21 segrar och 11 förluster i SBL:s grundserie. Helt okej med tanke på hur säsongen sett ut och ett facit Bloggen inte trodde var möjligt runt nyår när det såg som knöligast ut. Men ungefär samtidigt som Tristin Walley anlände till laget och Jonathan Arvidsson lyfte sin nivå ett snäpp för ett par månader sedan hände något med BC Luleå i tydlig positiv riktning.


Nu är det rast, vila och träning innan kvartsfinalspelet drar igång på torsdag mot Jämtland.

Ämnen du kan följa