En yrkesman gick till jobbet

Veteranen bakom allt i BC Luleå

Touré Murry.

Touré Murry.

Foto: NSD

Blogg2020-11-10 21:29

Vi kan väl utan att gissa alltför mycket slå fast att spela mot Fryshuset inför 140 åskådare i Luleå energi arena knappast var NBA-meriterade Touré Murrys mest inspirerande upplevelse i hans långa basketkarriär.

Men är man en yrkesman så är man.


I andra halvlek, när BC Luleå spelade helt utan inspiration, mål och mening tog den 31-årige guarden hand om affärerna på egen hand och ledde BC Luleå till segern (92-78) med den fina statistikraden 25 poäng, 5 returer, 5 assist och 5 steals.


Ett proffsigt hantverk rakt igenom och den bästa nyheten för BC Luleå är att Murrys trepoängsskytte blir lite bättre för varje match efter en vinglig säsongsstart. 4/10 är absolut inget att gnälla om och gudarna ska veta att laget behöver högprocentigt skytte från fler än Adam Rönnqvist om att den här säsongen ska leva länge.


Mycket mer ögongodis än Murry fanns det inte den här kvällen. Resten av BC Luleås spelarkader borde ha så mycket mer att komma med mot ett mediokert Fryshuset men kanske var spelarna lite stukade efter storförlusten mot Borås för några dagar sedan.

Men en seger är en seger och ger alltid en viss arbetsro. Jag tror i alla fall samtliga inblandade mår bättre är spelarna i serieledande Norrköpings Dolphins som lyckades förlora mot Umeå efter förlängning. Vem såg det komma?