Efter Hanssons besked - så ska BC bygga laget

Försvarsspecialisten lämnar för sensationslaget.

Daniel Hansson Adam Rönnqvist.

Daniel Hansson Adam Rönnqvist.

Foto: Petra Älvstrand / Frilans

Blogg2021-06-24 20:01

I dag blev det klart att BC Luleås försvarsspecialist och vasse trepoängsskytt Daniel Hansson, 24, lämnar Norrbotten efter fyra säsonger. Nästa klubbadress blir förra säsongens sensationslag Nässjö där han kommer få en stor roll och göra massor av nytta. Daniel Hansson har haft en fin utveckling i Luleå och var den senaste vintern en nyckelspelare med sina 24 spelminuter i snitt.


Men vad betyder det här för BC Luleå? Inte så mycket. Faktum är att Hanssons besked kommer göra lagbygget så mycket enklare och   tydligare med mer definierade roller på bakplan.


För det första: Nu ges stjärnskottet och Vråkenfostrade Jonathan Arvidsson ett ännu större utrymme och fler spelminuter att utvecklas till den ligastjärna många tror han har kapacitet att bli. Det är bara upp till Arvidsson att greppa det här gyllene läget.


För det andra: Jakten på en importspelare som ska komplettera Adam Rönnqvist och Jonathan Arvidsson blir också en enklare. Med Hansson kvar i BC Luleå hade klubben med stor sannolikhet siktat in sig på en större guard som kan glida över på position tre. Nu blir urvalet av importspelare större även om ett krav lär vara lite längd med tanke på att både Rönnqvist och Arvidsson mäter dryga 180 centimeter.

För det tredje: Det ger också unge Denzel George ett bättre utrymme att växa in i SBL-kostymen efter en säsong som lovade mer.


Håller ni med?