Detaljerna som blev Luleås fall

Ellen Nyström.
Ellen Nyström.

A3 Umeå kvitterade i semifinalserien.

Blogg 7 april 2021 21:02

A3 Umeå skulle komma ut stenhårt i den andra semifinalen mot Luleå Basket var förstås helt väntat. Laget mer eller mindre slogs för sin överlevnad och för Luleå handlade det om att matcha den desperationen direkt från start.

Men det lyckades inte. Istället blev det en match i uppförsbacke från start och på bortaplan är det alltid tufft.


Visst, Luleå kom tillbaka, hade elva poäng upp i slutet av den tredje men när laget inte kunde spela på den ledningen en längre stund var A3 snabbt tillbaka och vann till sist rättvist. Janne Enjebos lag hade hungern, viljan och de så kallade marginalerna med sig. Till exempel när Isabelle Edholms matchavgörande trea till 88-84 med halvminuten kvar var uppe i taket och vände.


Det är enkelt att se var Luleå förlorade den här matchen. Här är det som stod ut mest.

Trepoängsskyttet var erbarmligt och landade på 26 procent, 7 av 26. Värst var Maggie Lucas med hemska 0/7 och det duger förstås inte.

Returtagningen ska Luleå Basket kunna dominera men inte den här gången. Torsk där med 37-40.

Stjärnan Ellen Nyström måste hitta ett sätt att komma in i den här matchserien. För andra matchen i rad hamnade hon i foulnöd och Luleå Basket har inte råd att ha henne på bänken halva matchtiden. Nej, där måste något hända redan till nästa match och det är upp till Nyström själv att studsa tillbaka och leda laget på det sätt hon är värvad för.


Nu vänder semifinalspelet, vid 1-1-läge, tillbaka till Luleå för den tredje semifinalen som spelas på fredag och det finns förstås ingen anledning till oro för Luleå Baskets fans. När en finalplats står på spel ska det inte vara enkelt.

Ämnen du kan följa