Det var inte vackert – men oerhört viktigt

Luleås guldjakt går vidare.

Klart för final. Igen.

Klart för final. Igen.

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Blogg2021-04-11 17:14

Inga konstigheter. Luleå Basket är ännu i en final och allt är förstås precis som det ska vara. Robin Sandbergs lag ska vara tydligt bättre än ett ihåligt och skadedrabbat A3 Umeå.

3-1 i matcher är inskrivet i historieböckerna och om vi ska och titta lite närmare på den fjärde semin måste Bloggen faktiskt vara lite grinig. Luleå Basket gjorde rakt igenom en ganska medelmåttig match de tre avslutande perioderna, såg nervöst ut och svarade för så många misstag att jag tappade räkningen flera gånger om. Allt från skottval, beslutsfattande och turnovers.


Inte minst under den sista minuten haglade "hjärnblödningarna" över hela hallen men A3-spelarna hade inte den kvalité som behövs för att straffa Luleå Basket.

Nej, den här gången behövdes det bara att den regerande mästaren höll ihop försvaret, sköt i straffkasten (19/23) och lät Ellen Nyström (24 poäng, 9 returer) styra och ställa för att vinna.


Men nu glömmer vi match fyra, hela semin och tittar framåt mot finalen mot säsongens guldfavorit Alvik. Men jag har med bestämdhet hävdat att Luleå vinner den här finalserien och står förstås fast vi det. Men det kommer behöver göras personbästa av många Luleåspelare – den saken är klar.