Det trygga och säkra valet för BC Luleå.

Därför valde BC Luleå en återvändare.

Tavarius Shine.

Tavarius Shine.

Foto: Pär Bäckström

Blogg2021-07-28 18:02

Då landande till sist BC Luleås andra importvärvning och lite från ingenstans blev det komboguarden Tavarius Shine som kommer tillbaka efter två säsonger i Polen och Bosnien.

Det är ett val som överraskar. Och samtidigt inte alls.

Låt mig förklara och utveckla.

Planen är att 27-åringen, i motsats till säsongen 2018/2019, ska ha en tydlig roll på position två. Det innebär att 198 centimeter långe Shine blir mer inblandad i BC Luleås offensiva spel. Skapa mer. Skjuta mer. Hålla i bollen mer.  För två år sedan var det Thomas Massamba och Corban Collins som skötte bollkramandet och då hamnade Tavarius Shine på en vinge och fick ta det som blev över. Vilket han gjorde bra.

Men är Shine den offensiva spetskompetens som BC Luleå behöver? Jag trodde faktiskt tränaren Peter Öqvist skulle gå efter en klassisk poänggörare. En matchvinnare typ Brandon Rozzell.

Å andra sidan. Tavarius Shine är ett säkert kort. En spelare som klubben vet exakt vad den får av. Solitt försvar, storlek, smart beslutsfattande och ett brett allroundkunnande. Och med tanke på den förra säsongen mindre lyckade importvärvningar är det lätt förstå BC Luleå tankegångar. Jänkaren är helt enkelt ett tryggt och säkert kort.

Sedan borde det faktiskt vara så att Shine under sina två senaste proffssäsonger utvecklats ännu mer som spelare. Det kan ibland vara lätt att glömma.