Det hade krävts en toppinsats

BC Luleås jätteras i andra halvlek.

Adam Rönnqvist.

Adam Rönnqvist.

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Blogg2020-11-06 21:31

Det är faktiskt lite oklart vad som hände men efter 26 minuter ledde BC Luleå med 60-57  mot Borås och allt talade för en rysare hela vägen till slutsignalen.

20 sekunder senare placerades lagets bäste spelare Adam Rönnqvist på bänken och då startade ett megaras som sällan setts. Under matchens avslutande 14 minuter drog Borås i skott från överallt på planen och avslutade med att göra  46-24 vilket gav segersiffrorna 103-84.


Borås, som gick på en tunn rotation på grund av några skador, fick ut max av de ledande spelarna. Avery Woodson gjorde 23 poäng, Jeremy Harris såg plötsligt ut som en av ligans bästa jänkare, DeAndre Davis blev från ingenstans en trepoängsskytt, spelfördelaren Marek Klassen var högprocentig från minut ett och veteranen Andreas Persson drog i skott vi inte sett på mycket länge.

Bäst när det gäller om ni vill.


I Luleå spelade Adam Rönnqvist på sin högsta kapacitet. Ingen annan. Och det håller inte mot ett Borås som i min bok har ligans bästa spelartrupp. Då måste Touré Murry upp flera procent, inte minst defensivt där han gick bort sig några gånger för mycket. A.J. Davis bör fatta bättre offensiva beslut och spela med mer beslutsamhet. Steven Davis måste hitta en jämnare produktion. Axel Nordström ska upp på tvåsiffrigt i poängkolumnen och Daniel Hansson dra någon trea till.

Och allt det där vet förstås alla ovan nämnda spelare.


Med andra ord; Det hade behövts en toppinsats av BC Luleå för att vinna och de fick de 300 i Luleå energi arena inte se den här gången.