Det är dags för stjärnan att kliva fram

Toppmöte mot rivalen.

Maggie Lucas

Maggie Lucas

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Blogg2021-03-04 21:58

Det har sagts så många gånger tidigare: Värdematcherna i SBL dam duggar sannerligen inte tätt även om de blivit fler den här säsongen med tanke på att Alvik tydligt höjt sin nivå, Högsbo bibehållit sin, Luleå Basket sänkt sin på grund av en coronatajtad spelarbudget och A3 Umeå gjort ungefär samma resa som sin rival från norr.


Men nu är det dags igen och för Luleå handlar det om A3 på bortaplan under fredagskvällen där andraplatsen i tabellen kan säkras. Och goda chanser finns onekligen att upprepa 83-69-segern från premiären i höstas. Umeåtränaren Jan Enjebo dras med enorma skadeproblem där nyckelspelare som Gigi Mazionyte, Janee Thompson och Emma Stach saknas.

Jätteläge för tränaren Robin Sandbergs lag som säkerligen vill se ett bra formbesked inför slutspelet efter den sömniga matchen mot Helsingborg i söndags.


Men vad vill Bloggen se? Enkelt. Det är dags för stjärnvärvningen Maggie Lucas att leverera och leda laget mot toppmotstånd. Det har den 29-åriga WNBA-meriterade guarden inte fullt ut gjort ännu.

I förlustmatchen mot Högsbo svarade Lucas visserligen för 17 poäng men kunde inte bära laget under de sista minuterna när det började bli lite trassligt.

I segermatchen mot guldfavoriten Alvik gick det mesta snett, amerikanskan sköt noll av åtta och raderades ganska enkelt bort.

Jag är helt säker på att Luleå Baskets organisation har högre krav än så.


Därför bör Lucas - som snittar närmare 16 poäng på sina åtta matcher med laget - kliva upp ett steg till, visa att hon inte bara är en skytt och visa upp en bredare offensivt register. Det finns inte ett bättre läge än på bortaplan mot en toppkonkurrent.