Defensiv prioritet

Försvar är bästa anfall.

Blogg 29 november 2020 16:11

Det är förstås mycket svårt att säga något om Luleå Baskets dagstatus efter en 49-poängsseger mot ett risigt Wetterbygden men en sak kan vi vara överens: Tränaren Robin Sandberg var inte nöjd med att laget släppte i nästan 100 poäng mot Alvik häromsistens - inte minst med tanke på att den här årgången av Luleå Basket ska vara ett mer defensivt orienterat lag.


Sandberg eldade på sitt lag från minut ett till 40 - trots att matchen var avgjord tidigt. Men det gav resultat och att bara släppa in 39 poäng får anses vara utmärkt vem än motståndaren må vara.


Men som sagt: Det är alltid svårt att värdera segrarna mot lagen på den undre halvan av tabellen i SBL dam. De matcherna vinner Luleå Basket hur laget än uppträder.  När allt ska summeras handlar det om uppgörelserna mot Alvik, A3, Högsbo och Norrköping. Det är där och då det gäller att prestera och hittills har det varit lite si och så med den varan från Luleå Basket.


Nåväl. Mot Wetterbygden visade Ellen Nyström klass rakt igenom. Debora Costa svarade för en av sina bättre insatser med 9 poäng, 9 assist, 4 returer och 5 stulna bollar. Sedan går det förstås inte att blunda för Allis Nyströms 10 poäng, 10 returer och +39.

Klart slut.   

Ämnen du kan följa