Därför blev det en vinnande vändning

De tunga segerfaktorerna.

Touré Murry ledde laget till seger.

Touré Murry ledde laget till seger.

Foto: NSD

Blogg2020-11-03 21:21

Efter de första 20 minuterna såg det mesta ganska osynkat ut för BC Luleå men laget lyckades på något hålla sig kvar i den svåra bortamatchen mot Köping. Lite mot alla odds.

Sedan vände allt och orsakerna var förstås flera.

1) Luleås lyckades äntligen kontrollera returtagningen. Superviktigt.

2) Trepoängsskyttet, som varit lagets akilleshäl under säsongsinledningen, vaknade till liv (41 procent) och där måste Daniel Hansson nämnas som sköt goda 4/5 och blev en stor x-faktor.

3) BC Luleås tre importer A.J. Davis, Steven Davis och Touré Murry har haft en tveksam säsongsinledning men trion lyckades för första gången den här hösten komma upp i den nivå som krävs. Erfarne Murry ägde golvet under de avslutande 20 minuterna och tog rätt beslut hela vägen och landade till sist på 20 poäng samt 4 assist.


Sedan måste vi också nämna tränaren Peter Öqvist som valde att gå hårt på sex spelare vilket var ett klokt beslut den här gången. Han fortsatte också att tro på Adam Rönnqvist som hade en miserabel första halvlek men som lyfte sin offensiv när det gällde som mest och svarade för flera stora spel i den fjärde perioden.


Segern med 97-84 var BC Luleås tredje av fyra möjliga och det får anses vara mer än godkänt. Laget har spelat tre av matcherna borta och haft en tuff försäsong med få träningsmatcher och minimalt med lagträningar.

Det finns fortfarande massor att jobba på och rimligtvis kan det mesta bara bli bättre.