Beskedet om Luleåstjärnans skada

Så allvarlig är Walleys skada.

Tristin Walley BC Luleå

Tristin Walley BC Luleå

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Blogg2021-04-11 12:24

Förra veckan kunde Bloggen rapportera att BC Luleås nyckelspelare Tristin Walley dragit på sig oroväckande problem efter en fotstukning och rapporterna var långt ifrån av de gladare slaget.

I värsta fall skulle skadan innebära att Walley missar stora delar av det som är kvar av säsongen.

Men nu kan klubben och alla fans andas ut. Efter en magnetkameraundersökning under lördagen kom beskedet att skadan är av det lindrigare slaget.

"Det var inte så allvarligt som vi först trodde. Han är överbelastad i en mindre muskel i foten och det innebär att han kan spela. Men vi kommer ha koll så att han inte får mer ont", säger BC Luleås fysioterapeut Rickard Carnerud via sms.

Om Walley spelar måndagens match mot Södertälje är dock fortfarande oklart. Söndagens träning kommer ge svar på den frågan.

För BC Luleå var beskedet bästa tänkbara. Alla minns förstås när stjärnan Earvin Morris för ett par år sedan blev skadad strax innan slutspelet, något som lade grund för uttåget redan i kvartsfinal mot Jämtland.

Det scenariot hade inte varit svårt att se framför sig när BC Luleå om en dryg månad startar kvartsfinalspelet mot just Jämtland.

Walley, med sin allroundkompetens, ger BC Luleå många fler alternativ i anfall, försvar samt i returtagningen. Den luckan hade varit svår att fylla.

Den 25-årige forwarden har den här säsongen snittat drygt tolv poäng och nästan sju returer.