BC Luleås drag: Värvar collegesvensk

Han ska ge laget längd.

Basket

Basket

Foto: NSD

Blogg2021-07-15 08:53

Vi har skrivit det förr och gör det igen: Förra säsongen var BC Luleå ett av ligans kortaste lag och det misstaget ska klubben inte göra om.

För ett par veckor sedan håvade Lars Mosesson & Co in Andrew Smith, 206 centimeter.

I dag kom pressmeddelandet som berättar att Luleå skrivit fast collegesvensken Kene Chukwuka, 206 centimeter. En spelare som flugit under radarn de senaste fem åren där de tre senaste tillbringats vid Pepperdine University i Malibu, Kalifornien.

Och utan att ha följt Chukwukas karriär på nära håll känns det här som en mycket kittlande värvning som skulle kunna vara ett fynd om alla bitar faller på plats under kommande säsong.

I Sverige har 24-åringen spelat både för Fryshuset och Trelleborg i division I innan han flyttade västerut. I USA ser det ut som att powerforwarden tagit stora kliv i sin utveckling och Chukwuka snittade sin sista säsong på college 23 spelminuter, 6.6 poäng och 5.1 returer.


Hans spetskompetenser, då? Chukwuka ser ut att vara en smart försvarsspelare som läser spelet bra. En aktiv returtagare och som inte tvekar att skjuta bollen från trepoängsland med hygglig procent.

Min första tanke är att tränaren Peter Öqvist ser Kene Chukwuka som ett tidigt byte från bänken men går utvecklingen i rätt riktning kan han mycket väl vara en spelare för startfemman.

Vi får helt enkelt se.